SARADNJA OPĆINE CENTAR I KOŠARKAŠKOG KLUBA

Počela Minbasket liga osnovnih škola općine Centar „Skills Challenge“

U ponedjeljak 21. oktobra počela je relizacija projekta Minbasket liga osnovnih škola općine Centar, pod nazivom „Skills Challenge“.

Minibasket liga za djevojčice i dječake općine Centar održana je u sportskoj dvorani OŠ „Šip“. U ponedjeljak je bilo prvo okupljanje učenika od drugog do šestog razreda, a prijavljeno je oko 60 novih učesnika projekta.

Kroz ovakve projekte daje se prilika osnovcima da učestvuju u sportskim aktivnostima i takmičenjima, te da razviju privrženosti sportskom načinu života u najranijem uzrastu. Daje se prilika i da razvijaju interakcije sa vršnjacima, da kroz takmičenja uče o konceptima pobjede i poraza, kao i da pokažu svoj talent.

Učesnici projekta su upoznati  sa planiranim aktivnostima, rađeno je na selekciji timova po školama, a treneri su evidentirali  prisutne, te su odigrane prve revijalne utakmice.

Sljedeće okupljanje će se također održati u sportskoj dvorani Osnovne škole „Šip“ u ponedjeljak 4. novembra 2024. godine u terminu od 20 do 22 sata. 

Učešće u projektu je besplatno, a svi aktivni učesnici projekta na paklon će dobiti majicu projekta.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane učenike za pomenuti projekat da se prijave i pridruže Minibasket ligi osnovnih škola putem sljedećeg broja telefona: 062 497 825

Da podsjetimo, projekat će se realizirati do kraja januara 2025. godine, a realizaciju ovog projekta finansijski je podržala Općina Centar kroz podršku nevladinom sektoru, a kao rezultat nastavka uspješne saradnje sa Košarkaškim klubom „BBY“.