OPĆINA CENTAR IZDVOJILA 70.000 KM

Potpisani ugovori sa predstavnicima nevladinih organizacija koja brinu o statusu osoba sa invaliditetom

Danas je u prostorijama Općine Centar načelnik Srđan Mandić potpisao ugovore sa predstavnicima pet nevladinih organizacija.

Iz budžeta Općine Centar za 2024. godinu je izdvojeno ukupno 70.000 KM za realizaciju planiranih aktivnosti udruženja.

Podršku Općine Centar, na osnovu zahtjeva dobila su udruženja „Život sa Down sindromom“ Federacije Bosne i Hercegovine, Udruženje gluhih Kantona Sarajevo, Udruženje slijepih Kantona Sarajevo, Udruženje za unapređenje obrazovanja i potpore djece sa i bez poteškoća u razvoju „EDUS“ i Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo „OAZA“. 

Načelnik Mandić se ovom prilikom zahvalio svim predstavnicima udruženja, za dosadašnju saradnju.

- U narednim godinama nadam se još boljoj, intezivnijoj i sadržajnijoj saradnji Opštine Centar sa udruženjima koja brinu o statusu osoba sa invaliditetom, te da zajedničkim snagama uspijemo ukloniti sve barijere, kazao je načelnik Mandić.

Na sastanku je također razgovarano o problemima, izazovima i budućim planovima udruženja.

Općina Centar je takođe prošle sedmice učestvovala u obilježavanju Međunarodnog dana bijelog štapa sa ciljem podizanja svijesti građana o specifičnim potrebama slijepih i slabovidnih osoba, ali i obavezama zajednice prema njima.

Potpisivanju je prisustvovala i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević, zajedno sa saradnicima iz pomenute službe.