U NEDJELJU OD 11 DO 17 SATI U SCC-U

Akcija darivanja kose „Moja kosa tvoja kosa“

U nedjelju, 20. oktobra 2024. godine u Sarajevu će se održati javna akcija šišanja i doniranja kose za potrebe projekta „Moja kosa tvoja kosa“, koji provodi udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“.
Akcija darivanja kose „Moja kosa tvoja kosa“

Općina Centar kontinuirano podržava ovaj projekat, kao i sam rad Udruženja. Također, ova lokalna zajednica je ranije finansirala i nabavku mašine za izradu perika, jer je jedan od projektnih zadataka izrada perika od prirodne kose za djecu koja su privremeno ili trajno pretrpjela gubitak kose.

Projekat ima za cilj poboljšanje emocionalnog i psihičkog zdravlja hematoonkoloških pacijenata, te reintegraciju ranjivih skupina u porodicu, školu i širu zajednicu obezbjeđivanjem medicinskih perika. Perike iz radionice udruženja dostupne su, potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu.

Donirana kosa mora biti prirodna, nefarbana i netretirana, a dužina doniranog dijela treba biti minimalno 30 centimetara. Prije šišanja kosa treba da bude čista i suha.

Pozivamo sve građane na javnu akciju šišanja i doniranja kose koja će se održati 20. oktobra 2024. godine od 11 do 17 sati u Sarajevo City Center (SCC). Akciji će prisustvovati načelnik Općine Centar Srđan Mandić, ambasadorica projekta Amra Džeko, te drugi brojni gosti. 

18.10.2024.
PROJEKAT U VRIJEDNOSTI OD 135.573 KM
Započela izgradnja novog igrališta na Koševskom brdu
18.10.2024.
U SARADNJI SA MINISTARSTVOM ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE KS
Potpisan ugovor za rekonstrukciju i opremanje biblioteka
18.10.2024.
U NEDJELJU OD 11 DO 17 SATI U SCC-U
Akcija darivanja kose „Moja kosa tvoja kosa“
Više vijesti