Održana 42. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar

U četvrtak 26. septembra 2024. godine održana je 42. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).

Na sjednici je većinom glasova prisutnih vijećnika usvojena Odluka o pristupanju izradi Urbanističkog projekta „Arboretum Slatina“ kao i Odluka o izmjeni Odluke o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom označenog kao k.č. 1/302 iz zk.ul. 12742 k.o. Koševo radi izgradnje KBTS 10(20)/0,4 Kv Nahorevsko brdo (3090) sa priključnim 10(20) Kv KB i NN na prvo uporište (NN stubove) na lokalitetu Nahorevska brda. Vijećnici su na ovoj sjednici usvojili i Odluku o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom označenog kao k.č. 388 iz zk.ul. 601 k.o. Sarajevo - Mahala CXXX radi izgradnje rejonske regulacione stanice i čeličnog i polietilenskog gasovoda u ulicama Zagrebačka, Ljubljanska i Gabrielle Moreno Locatelli, te Odluku o izmjenama Odluke o dodjeli u zakup poslovnih prostorija Općine Centar Sarajevo.

Također, usvojene su i odluke o dodjeli u zakup poslovnih prostorija Općine Centar Sarajevo u ulicama Nikole Kašikovića broj 9 i Maršala Tita 54. Potrebnu većinu glasova dobile su i odluke o potvrđivanju Konačnog prijedloga rang lista za dodjelu stanova u zakup u ulicama Mehmed-bega Kapetanovića Ljubušaka broj 1, Mehmed-paše Sokolovića broj 4 i Vrbanja broj 6.

Pravilnik o stipendiranju nadarenih sportista/sportiskinja – učenika osnovnog obrazovanja sa područja općine Centar je usvojen na današnjoj sjednici, dok izvještaj o utrošku sredstava tekuće rezerve Budžeta Općine Centar Sarajevo za 2024. godinu (za period 01.01.2024. – 30.06.2024. godine) nije dobio potrebnu većinu glasova vijećnika.

Vijećnici Općinskog vijeća Centar su primili na znanje dokument okvirnog Budžeta Općine Centar Sarajevo za 2025. - 2027. godinu.

Termin za održavanje 43. redovne sjednice Općinskog vijeća Centar će biti naknadno utvrđen.