NAČELNIK MANDIĆ OBIŠAO TEREN

Nastavljena akcija čišćenja divlje deponije

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić danas je obišao Ulicu Odobašina u kojoj traje akcija čišćenja divlje deponije koja predstavlja opasnost za stanovnike naselja Gorica.

- Treći je dan kako traje akcija čišćenja područja u Ulici Odobašina koje je do sada bilo pretvoreno u divlju deponiju i koje je predstavljalo ozbiljnu opasnost za bezbjednost, kako za našu djecu, tako i za stanovnike mjesnih zajednica „Crni Vrh-Gorica“ i „Ciglane“. Jedno veliko hvala svim uposlenicima Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Rad“ i „Park“ koji vrlo temeljno i detaljno rade na pročišćavanju ovog parka. U narednom periodu u funkciji će biti i nova jača rasvjeta. Imamo i obećanje policije da će češće patrolirati na ovom području. Svjesni smo da ovaj problem neće nestati preko noći, ali smo se s njime suočili i nećemo stati dok ne vratimo punu bezbjednost na ovom području, rekao je načelnik Mandić.

Da podsjetimo, u ponedjeljak je na zahtjev građana Mjesne zajednice Crni Vrh-Gorica, Općina Centar u saradnji sa kantonalnim javnim komunalnim preduzećima „Rad“ i „Park“ i uz saradnju građana ove mjesne zajednice, počela sa akcijom čišćenja divlje deponije.

Radi se o čišćenju javnih i parkovskih površina u Ulici Odobašina koja je trenutno mjesto okupljanja lica problematičnog ponašanja. Pomenutim aktivnostima se to nastoji spriječiti. 

Mole se svi građani za saradnju, te da sve sumnjive aktivnosti na ovom području prijave na dežurni broj policije 122.