PRVA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA U SISTEMU SOCIJALNE ZAŠTITE

Načelnik Mandić primio zahvalnicu

Danas je u organizaciji KJU „Porodično savjetovalište“ održan prvi dan prve međunarodne konferencije u sistemu socijalne zaštite, pod nazivom „Izazovi u radu sa porodicom danas“. Ispred Općine Centar konferenciji su prisustvovali načelnik Srđan Mandić i pomoćnica za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Amra Hašimbegović-Vučković.

Općina Centar je opredijeljena na postizanje održivog i inkluzivnog razvoja, a posebnu pažnju posvećuje najranjivijim kategorijama stanovništva kroz prilike i mogućnosti za ravnopravno učešće i ostvarivanje prava i usluga u okviru svojih nadležnosti.

Saradnja ove lokalne zajednice sa KJU „Porodičnim savjetovalištem“ je ostvarena kroz realizaciju zajedničkih projekata. Jedan od tih projekata je projekat pod nazivom „Kamp bez interneta“ gdje djeca provode vrijeme sa svojim vršnjacima bez upotrebe mobitela, te se na taj način povezuju i razvijaju zdrave stilove života. 

Još jedan od projekata je i projekat „Predbračno savjetovanje“, koji je vrlo bitan za sve mlade parove koji namjeravaju stupiti u bračnu zajednicu, koji kroz savjetodavni pristup dobijaju neophodna znanja i smjernice o budućem zajedničkom životu, gdje se uče o fleksibilnosti u komunikaciji, uzajamnom uvažavanju, zajedničkom rješavanju eventualnih problema i tom prilikom ostvaruju niz benefita.

Načelnik Mandić je na današnjoj konferenciji primio zahvalnicu za za izuzetan doprinos u navedenoj oblasti.