Održan Aktiv direktora osnovnih škola sa područja općine Centar

U zgradi Općine Centar održana je sjednica Aktiva direktora osnovnih škola sa područja općine Centar sa Općinskim načelnikom i pomoćnicom načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić na početku sjednice zahvalio se svim direktorima osnovnih škola na izuzetnoj saradnji u proteklom periodu, jer su zajedničkim idejama, kapitalnim ulaganjima Općine i radom došli do još boljih uslova za svu djecu koja pohađaju nastavu u školama sa Centra.

 

Na današnjoj sjednici prisustvovali su i direktori javnih ustanova kojima upravlja Općina Centar, Mirza Muzurović direktor JU „Centar za sport i rekreaciju“ sa saradnikom, kao i direktor JU „Centar kulture i mladih Općine Centar“ Ernis Šljivo zajedno sa svojim saradnicima. Direktori ustanova predstavili su projekte iz kulture i sporta koje Općina Centar nudi za sve svoje sugrađane potpuno besplatno.

 U narednim danima svim učenicima bit će dostupne informacije o terminima besplatnih sportskih aktivnosti u JU „Centar za sport i rekreaciju“, kao i posjeta osnovaca 15. Dječijem tetarskom festivalu koji realizuje JU „Centar kulture i mladih Općine Centar“.

 

Općina Centar Sarajevo je kao društveno odgovorna lokalna zajednica u protekle četiri godine za obnovu i opremanje, odnosno poboljšanje uslova u osnovnim školama izdvojila 806.458 KM.