OPĆINA CENTAR OBEZBIJEDILA RUKSAKE I ŠKOLSKI PRIBOR

Načelnik Mandić prisustvovao prijemu prvačića Katoličkog školskog centra

U ponedjeljak 9. septembra 2024. godine u prostorijama Osnovne škole Katolički školski centar je za 48 prvačića ove školske ustanove organizovan svečani prijem i podjela školskih ruksaka sa priborom.

U ime Općine Centar prijemu prvačića prisustvovali su načelnik Srđan Mandić i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević.

 -Neka vam školovanje bude putovanje ispunjeno znanjem, smijehom i srećom. Uvijek se trudite, postavljajte ciljeve i nikada ne prestajte rasti, jer znanje je vaš ključ za budućnost. U ime Opštine Centar i svoje lično ime želim vam sretan početak najljepšeg razdoblja u vašem životu, a znajte da ćemo mi biti tu, da vas podržimo i pomognemo da ostvarite svoje ciljeve i snove, poručio je Mandić.

Da podsjetimo, Općina Centar kao društveno odgovorna lokalna zajednica u ovogodišnjem budžetu obezbijedila je finansijska sredstva u iznosu od 50.000 maraka za nabavku ruksaka i školskog pribora za 635 prvačića (330 dječaka i 305 djevojčica).

Za sve mališane koji su upisani u prve razrede osnovnih škola na području Centra pored ruksaka obezbijeđen je i pribor u koji spada: pernica sa priborom, crtaći blok, kolaž papir, voštane bojice, vodene bojice, plastelin, sveske i podloga za likovno.

Imajući u vidu da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija, Općina Centar godinama redovno izdvaja iz svog budžeta značajna finansijska sredstva za ovu najvažniju oblast društvenog života, iako ona još uvijek nije u općinskoj nadležnosti.