NOVI SADRŽAJI ZA MALIŠANE

Postavljen dječiji mobilijar u Gradskom parku Jezero - Betanija

Radnici firme „Flex Invest“ d.o.o. Sarajevo završili su postavljanje novog dječijeg mobilijara u Gradskom parku Jezero – Betanija.

Kako bi svojim građanima, a posebno mladima, stvorila što ugodniji ambijent življenja, Općina Centar ulaže značajna finansijska sredstva u izgradnju, obnovu i opremanje sportskih ploha i dječijih igrališta.

Da podsjetimo, prošle godine Općina Centar realizirala je projekat uređenja Gradskog parka Jezero – Betanija za šta je izdvojeno 896.973,25 KM.

Na ovoj lokaciji uređena su dječijia igrališta sa novim mobilijarom za bezbrižnu igru djece. Također, uređeno je sedam novih rekreativnih zona sa novim spravama za vježbanje i rekreaciju. Izgrađena je i nova staza za rolanje, prva ovakvog tipa u Kantonu Sarajevo. Za povećanje sigurnosti posjetitelja parka i dužeg noćnog korištenja ove zelene oaze izvršena je i rekonstrukcija javne rasvjete. U parku su postavljene korpe za otpatke i parkovske klupe, a za lakšu orijentaciju posjetitelja parka postavljene su i mape. 

U namjeri da ovaj prostor dodatno obogati i omogući stanovnicima centralne gradske općine ugodniji boravak u zelenoj oazi Općina Centar izdvojila je dodatna sredstva za nabavku novog dječijeg mobilijara za mališane.