FOTO VIDEO KUB „VALTER“ I OPĆINA CENTAR

Besplatna škola fotografije za srednjoškolce

Foto video klub „Valter“ u saradnji sa Općinom Centar pokreće projekat pod nazivom „Škola fotografije 2024“ za srednjoškolce sa područja ove lokalne zajednice.
Besplatna škola fotografije za srednjoškolce

U periodu od 2. do 20. septembra 2024. godine svi zainteresovani učenici mogu se prijaviti za školu fotografije. Kako navode iz pomenutog foto video kluba, uz prijavu bi bilo  poželjno da se dostavi informacija koji foto aparat učenici posjeduju.

Svi polaznici škole fotografije imat će kvalitetnu edukaciju koju će im omogućiti renomirani fotografi kluba koji su već poznati u svijetu fotografije. Rad škole koncipiran je tako da će svi polaznici imati jedan kraći teoretski dio o foto aparatu i fotografiji, a glavni dio škole baziran je na terenskom radu. 

Planirani su organizovani izleti u prirodu (na području općine Centar, kao što su park Betanija i parkovi prirode), ulična fotografija (standardni ulični kadrovi i fotografisanje kulturno historijskih objekata), portretna fotografija i rad u profesionalnom foto studiju.

Planirano je da početak škole počne sa radom od 5. oktobra 2024. godine kada će se svi polaznici upoznati sa projektom i planom rada. Sve aktivnosti će se odvijati u terminima vikenda.

Po završetku škole krajem novembra ili početkom decembra biće organizovana završna izložba učesnika škole. Svi učesnici dobit će plaketu za učešće “Škola fotografije 2024“, te će biti odabrane najbolje fotografije, a pobjednici  će dobiti i diplome za prve tri najbolje fotografije.

Svi zainteresovani učenici mogu se prijaviti putem email-a FVK „Valter“ valter@valter.ba ili putem sljedećih brojeva telefona: Muhamed Borović predsjednik kluba 061 351 034 ili Zenir Šuko podpredsjednik kluba 061 173 126.

Da podsjetimo, foto video klub „Valter“ jedan je od potpisnika ugovora sa organizacijama civilnog društva o finansijskoj podršci ove lokalne zajednice za implementaciju projekata namijenjenih građanima općine Centar. Za podršku nevladinom sektoru u budžetu Općine Centar za 2024. godinu izdvojeno je 147.208 KM.