DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO

Održana radionica za članove Udruženja „Oaza“

U organizaciji Udruženje „Menssana“ u Društvenom centru Općine Centar Sarajevo za članove Udruženja „Oaza“ održana je radionica na temu „Emocije i ja“.
Održana radionica za članove Udruženja „Oaza“

Ovom prilikom su prisutnima, iz udruženja koje okuplja osobe sa intelektualnim poteškoćama, predavači Gabriel Nikitović i Ivana Koh  pokazali kako na pravi način razviti emocionalnu inteligenciju, što je preduslov za bolje upravljanje emocijama. Kako su kazali predavači na ovaj će način moći izgraditi zdravije međuljudske odnose i efikasnije se nositi sa stresom i izazovima današnjice. Tokom radionice učesnici su imali priliku da dublje istraže svoje emocionalno iskustvo i nauče prepoznati emocije kod sebe i kod drugih, te kako na njih adekvatno reagovati.

 

Samoj radionici je prethodilo prikazivanje dokumentarnog filma „Hana“, koji govori o važnosti mentalnog zdravlja adolescenata i vršnjačkom nasilju. Kroz razgovor i aktivnosti, učesnici su imali priliku da podijele svoja iskustva i reflektiraju o različitim emocionalnim situacijama s kojima se suočavaju u svakodnevnom životu. 

 

Pomenuta radionica je upriličena u okviru projekta „Osnaživanje Društvenog centra“ kojeg realizuju u sklopu projekta „Jačanje uloga mjesnih zajednica u BiH“,  uz finansijsku podršku vlada Švicarske i Švedska, a u implementaciji Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini.

 

 Od samog otvaranja Društveni centar Općine  Centar Sarajevo na usluzi je svim građanima, mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama, kao i ostalim neformalnim grupama, organizacijama i institucijama sa područja ove općine. U saradnji sa Službom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport prostorije ovog centra dva puta sedmično koriste članovi Udruženja „Oaza“. Nevladine organizacije i škole, čije projekte finansira Općina Centar, također mogu besplatno koristiti prostore centra za sve njihove aktivnosti, radionice, predavanja, seminare...

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti