OSNAŽIVANJE DRUŠTVENOG CENTRA OPĆINE CENTAR

Za srednjoškolce održana radionica na temu vršnjačkog nasilja

U prostorijama Društvenog centra Općine Centar Sarajevo (Muhameda Kantardžića 3) tokom ove sedmice za učenike prvog razreda Srednje zubotehničke škole u Sarajevu održana je radionica na temu vršnjačkog nasilja.
Za srednjoškolce održana radionica na temu vršnjačkog nasilja

Prije interaktivne radionice, u kojoj je aktivno učestvovalo 16 srednjoškolaca zajedno sa svojom profesoricom Šejlom Vojniković, srednjoškolci su pogledali dio dokumentarnog filma pod nazivom „Hana“ koji ukazuje na razvoj svijesti o važnosti mentalnog zdravlja adolescenata i vršnjačkom nasilju. Tokom diskusije, srednjoškolci su pravili paralele sa stvarnim situacijama i stavljali učenike u različite kontekste kako bi uvidjeli da su određena ponašanja nasilna iako oni o njima nisu razmišljali kao takvima.

Pomenuta radionica je upriličena u okviru projekta „Osnaživanje Društvenog centra“ kojeg realizuju u sklopu projekta „Jačanje uloga mjesnih zajednica u BiH“,  uz finansijsku podršku vlada Švicarske i Švedska, a u implementaciji Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini.

 

25.06.2024.
HEROJSKI ČIN SPAŠAVANJA ŽIVOTA
Načelnik Mandić dodijelio priznanje i nagradu Mirzi Nokti Tafri
25.06.2024.
ZA MOBILNOST MLADIH IZDVOJENO 40.000 KM
Zatvoren javni poziv za dodjelu sredstava
25.06.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
Više vijesti