NASTAVAK PROJEKTA POVEĆANJA SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU

Započelo postavljanje nove saobraćajne signalizacije u Centru

Na osnovu ugovora za održavanje postojeće i postavljanje nove saobraćajne signalizacije, kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktor firme „Sacom“ iz Ilijaša Kadrija Muratović, radnici pomenute firme su tokom ove sedmice započeli sa realizacijom ovog projekta koji ima za cilj povećanje sigurnosti učesnika u saobraćaju.

Postavili su 3 saobraćajna ogledala u ulici Kromolj i to kod broja 24 (dva ogledala) i na raskrsnici ulica Kromolj i Slatina. U Nedžada Mušića kod broja 17 također je postavljeno novo saobraćajno ogledalo, te u Ulici Hasana Bibera preko puta broja 63. Novi saobraćajni znakovi su postavljeni u Ulici Braće Begić kod broja 7 na Koševskom brdu (dva znaka koja označavaju  put sa pravom prolaza i obavezan smijer), te u Jukićevoj ulici kod broja 73 na skretanju za firmu „Bosnalijek“ (znak stop).

 

U narednim danima biće nastavljen ovaj projekat gdje će na 65 lokacija u Centru biti postavljena i obnovljena saobraćajna signalizacija, što podrazumijeva iscrtavanja parking mjesta za invalidne osobe, postavljanje usporivača saobraćaja motornih vozila takozvane vibracione trake,  postavljanje ležećih policajaca, te novih saobraćajnih znakova ograničenja brzine, zabrane zaustavljanja i parkiranja, znakova za obavezan smjer, kao i saobraćajnih ogledala, te iscrtavanje postojećih pješačkih prelaza sa pratećom horizontalnom signalizacijom i označavanje postojećih autobuskih stajališta. 

 

Osim navedenog biće nastavljen projekat povećanja sigurnosti učesnika u saobraćaju posebno djece kod dolaska i odlaska iz škole, gdje je planirano da u narednim danima bude započeto iscrtavanje horizontalne i postavljanje vertikalne saobraćajne signalizacije, te svjetlosne vertikalne signalizacije (solarni treptači) za upozoravanje vozača na saobraćajnicama oko dvije osnovne škole „Šip“ i „Silvije Strahimir Kranjčević“.

 

Za realizaciju ovog projekta u ovogodišnjem općinskom budžetu izdvojen je iznos od 99.137 KM

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti