DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO

Započela ljetna škola crtanja i slikanja

U okviru projekta „Osnaživanje Društvenog centra Općine Centar Sarajevo“ u prostorijama ovog centra započele su radionice besplatne ljetne škole crtanja i slikanja koju realizuje osoblje Škole crtanja i slikanja „Atelier FLY“.

Ljetna škola crtanja i slikanja trajat će tokom juna i jula ove godine i svi koji su zainteresovani mogu se prijaviti za učešće u besplatnu radionicu koja će biti realizovana u prostorijama Centra smještenim u Ulici Muhameda Kantardžića 3 – zgrada „Svjetlosti“.

 

Kako je objasnio Faris Hadžihasanović iz „Atelier FLY“ radionice su dva puta sedmično u terminu od  12 do 14 sati. – U školu nam se mogu prijaviti svi uzrasti od 6 do 65 godina i nije potrebno nikakvo predznanje iz slikanja. Sada imamo polaznike čije je zadnje iskustvo u crtanju i slikanju bilo u školskim danima kao djeca. Radimo razne tehnike od slikanja, crtanja, dekupaž, kolaž... Radionicu, u saradnji sa „StudioZ ART“, vode Fata Šabanović i Ida Sokoljak. Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem Vibera na sljedeći broj telefona: 062/476- 957. Radujemo se druženju i nekim novim pozitivnim iskustvima, izjavio je Hadžihasanović. 

 

Projekt „Osnaživanje Društvenog centra“ realizira se u sklopu projekta „Jačanje uloga mjesnih zajednica u BiH“, kojeg finansiraju vlada Švicarske i Švedska, a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti