VIŠESTRUKI DARIVAOCI KRVI SA PODRUČJA OPĆINE CENTAR

Načelnik Mandić uručio zahvalnice

Danas je u prostorijama Općine Centar načelnik Srđan Mandić ugostio višestruke dobrovoljne darivaoce krvi koji su prema evidenciji Zavoda za transfuzijsku medicinu Federacije Bosne i Hercegovine darovali krv najveći broj puta na području ove lokalne zajednice.

Ovom prilikom načelnik je uručio zahvalnice Dževadu Vražalici, Nedimu Berbiću, Hajri Tariku i Sabahudinu Selimoviću u cilju odavanja priznanja za njihovu humanost i solidarnost.

 

-Darivanjem krvi darujemo nekome život i možemo zasigurno reći da tim činom dajemo sve, dajemo sebe drugima istovremeno rastući i kao ljudi. Hvala vam na svemu što činite za druge ljude jer vi najbolje znate da su to kapljice koje život znače. Nadam se da će vaši humani gestovi biti motivacija i drugima da urade isto jer su darivatelji krvi heroji današnjeg društva, rekao je Mandić.

 

Istovremeno u prostorijama Općine Centar danas je organizovano i darivanje krvi, među prvim darivaocima bio je i sam načelnik Srđan Mandić, uposlenici Općine, ali i današnji dobitnici zahvalnica koji su svoju krv dali preko 100 puta.

 

Današnja akcija darivanja krvi u Općini Centar traje sve do 15 sati.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti