POBOLJŠANJE USLOVA RADA I BORAVKA U ŠKOLAMA

Općina izdvojila 28.981 maraku obrazovnim ustanovama

Načelnik Srđan Mandić danas potpisao je ugovore o dodjeli finansijskih sredstava za obnovu i opremanje, odnosno poboljšanje uslova u obrazovnim ustanovama sa direktorima šest škola sa područja općine Centar.

Sredstva u ukupnom iznosu od 28.981 marku raspoređena su na osnovu zahtjeva škola, a koji su utvrđeni prilikom obilaska uposlenika Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar. 

 

Načelnik Mandić je još jednom naglasio opredjeljenje Općine Centar da dodatno unaprijedi kvalitet obrazovnog procesa, te dodao da će ova lokalna zajednica u skladu sa finansijskim mogućnostima i u budućnosti podržavati rad obrazovnih ustanova.

 

Za projekat opremanja kabineta hemije i nabavku opreme za realizaciju radionica, Gimnaziji Obala dodijeljeno je 9.991 KM, Srednjoj građevinsko - geodetskoj školi Sarajevo dodijeljeno je 3.411 KM za opremanje školske biblioteke, dok je Prvoj gimnaziji Sarajevo dodijeljeno 3.264 KM za opremanje kabineta Engleskog i Bosanskog jezika. Osnovna škola „Vladislav Skarić“ dobila je 4.780 KM za nabavku interaktivnog SMART ekrana sa IR touch tehnologijom. Osnovnoj školi „Alija Nametak“ za izradu idejnog i glavnog projekta nastrešnice iznad glavnog ulaza u školu dodijeljeno je 3.500 KM, dok je JU „Safvet-beg Bašagić“ za nabavku jarbola i zastava u dvorištu škole dodijeljeno 4.114 KM.

 

Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovala je i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević. 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti