PODRŠKA OPĆINE CENTAR OBRTIMA I MALIM PREDUZEĆIMA

Refundacija dijela troškova digitalizacije i certificiranja proizvodnih procesa

Na web stranici Općine Centar, u dnevnom listu Dnevni avaz, te na oglasnim pločama u mjesnim zajednicama i u Općini Centar, danas su objavljeni javni pozivi za refundaciju dijela troškova digitalizacije, te za certificiranje proizvodnih procesa, proizvoda ili usluga za obrte i mikro, mala i srednja preduzeća (MMSP) sa područja općine Centar Sarajevo.
Refundacija dijela troškova digitalizacije i certificiranja proizvodnih procesa

Uslov je da privredni subjekti imaju sjedište na teritoriji općine Centar Sarajevo, te da posluju najmanje tri mjeseca prije objave javnih poziva i da imaju pozitivno poslovanje u prethodnoj kalendarskoj godini ili iskazan gubitak od najviše 15.000 KM. 

 

Javni poziv koji se odnosi na podršku digitalnoj transformaciji obrtima, mikro, malim i srednjim preduzećima podsticajna sredstva su namijenjena za dizajn i izradu reprezentativne web stranice i mobilnih aplikacija, vizuelnog identiteta i sadržaja web stranice, online prodavnice za unaprjeđenje pristupa novim tržištima, uvođenje digitalnih alata i opreme za optimizaciju procesa proizvodnje....

 

U slučaju certificiranja proizvodnih procesa, proizvoda ili usluga Općina Centar će korisnicima podsticajnih sredstava, refundirati prihvatljive troškove u iznosu od 50% troškova certificiranja, a maksimalno do 2.000 KM sumarno, ili 100% troškova certificiranja ukoliko oni ne prelaze iznos od 1.000 KM.

 

Tekst javnih poziva, pravilnika i prijavne obrasce zainteresovani mogu pronaći na sljedećoj web adresi: https://www.centar.ba/javni-pozivi-i-konkursi

 

Zahtjeve je moguće podnijeti u zatvorenoj koverti direktno na protokol Općine Centar Sarajevo ili preporučeno putem pošte na adresu: Općina Centar Sarajevo - Služba za LER i mjesnu samoupravu (Mis Irbina 1),  71000 Sarajevo. „Javni poziv za refundaciju dijela troškova digitalizacije poslovanja za obrte i MMSP-ove sa područja općine Centar Sarajevo za 2024. godinu“ ili „Javni poziv za refundaciju dijela troškova certificiranja proizvodnih procesa, proizvoda ili usluga za obrte i MMSP-ove na području Općine Centar Sarajevo za 2024. godinu“. Na poleđini koverte obavezno se navodi: ime i prezime podnosioca zahtjeva, naziv obrta/MMSP, adresa i kontakt telefon. Javni pozivi ostaju otvoreni do utroška sredstava od dana objavljivanja, a najkasnije do 30. novembra 2024. godine. Sve dodatne informacije vezane za javne pozive mogu se dobiti svakim radnim danom putem sljedećeg broja telefona: 033/223-269.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti