FINANSIJSKA PODRŠKA VISOKOŠKOLSKOM OBRAZOVANJU

Načelnik Mandić potpisao ugovor za obnovu laboratorije

Danas je u prostorijama Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu upriličeno potpisivanje ugovora o realizaciji sredstava za poboljšanje uslovnosti objekata obrazovnih institucija.

Na osnovu ugovora kojeg su potpisali načelnik Srđan Mandić i dekan prof. dr. Fahir Bečić iz ovogodišnjeg budžeta  Općine Centar biće izdvojen iznos od  21.060 KM za realizaciju projekta „Modernizacija naučno-nastavnog procesa na fakultetu – osposobljavanje laboratorija za farmaceutska istraživanja. 

 

– Kada odvojimo finansijska sredstva iz općinskog budžeta za obrazovanje i zdravlje naših sugrađana znam da su ona iskorištena na najbolji mogući način, pogotovo što danas potpisujemo ugovor sa ustanovom koja objedinjuje oba ova segmenta. Općina Centar se trudi koliko je u našim mogućnostima da pomogne sve segmente obrazovanja, jer to predstavlja ulaganje u našu budućnost, kazao je načelnik Mandić nakon potpisivanja ugovora. 

 

Kako je objasnio dekan Bečić u toku je izrada projekta i uskoro treba biti pokrenuta procedura javne nabavke, nakon čega slijede građevinski radovi i opremanje laboratorije.  

 

– Želim se zahvaliti načelniku Mandiću i Općini Centar što su prepoznali u studentima i nastavnom osoblju Farmaceutskog fakulteta potencijal i društveno-korisne osobe koje će kroz svoj naučno-istraživači rad pozitivno iskoristiti ovu donaciju koja će značajno modernizovati nastavne procese na našem fakultetu. Zahvaljujući ovoj podršci povećat ćemo svoje infrastrukturne kapacitete, a samim tim i kvalitet naučno-istraživačkih radova će biti značajno bolji, izjavio je dekan Bečić.

 

Današnjem potpisivanju ugovora također su bile prisutne i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar Lejla Dizdarević,i Belma Kapo, nekadašnja vijećnica Općinskog vijeća Centar, a sadašnja zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo. 

 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti