OTVOREN JAVNI POZIV

Općina Centar osigurala besplatnu rehabilitaciju za pripadnike boračke populacije na Olimpijskom bazenu Otoka

Općina Centar Sarajevo po prvi put osigurala je besplatnu sportsku rehabilitaciju pripadnika boračke populacije sa područja općine Centar Sarajevo na Olimpijskom bazenu Otoka za sva lica koja imaju priznat status boračke populacije.

Naime, načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktor JP „Olimpijski bazen Otoka“ Avdija Hasanović potpisali su sporazum prošle sedmice o realizaciji ovog programa, u vrijednosti od 25.000 KM.

 

-Svjedoci smo nažalost sve težeg psihološkog zdravstvenog stanja naših boraca, mi u Opštini Centar se zaista trudimo da kroz različite programe dajemo podršku pripadnicima boračke populacije, ali danas smo otišli i korak dalje. Obezbijedili smo im potpunu rehabilitaciju u bazenu, sauni i teretani uz nadzor stručnog osoblja, te se nadamo će u narednih 12 mjeseci stanje naših sugrađana, saboraca biti samo bolje, kazao je načelnik Mandić.

 

Općina Centar Sarajevo realizira ovaj projekat sa JP „Olimpijski bazen Otoka“, a besplatnu rehabilitaciju moći će koristiti 120 pripadnika boračke populacije sa područja ove lokalne zajednice.

 

Direktor JP „Olimpijski bazen Otoka“ Avdija Hasanović istakao je da poučeni iskustvom iz drugih lokalnih zajednica koji takođe realizuju ovakav projekat ima pozitivne učinke na zdravlje boraca.

 

Prijave sa kompletnom dokumentacijom podnose se na protokolu Općine Centar Sarajevo, svakim radnim danom od 07.30 do 16.00 sati, ili putem pošte na adresu: Općina Centar Sarajevo, Služba za boračko invalidsku i socijalnu zaštitu- Odsjek za boračko invalidsku zaštitu, ulica Miss Irbina broj 1.

 

Javni poziv je objavljen na web stranici https://www.centar.ba/javni-pozivi-i-konkursi   i oglasnim pločama svih mjesnih zajednica Općine Centar Sarajevo. 

 

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za boračko invalidsku i socijalnu zaštitu - Odsjek za boračko invalidsku zaštitu Općine Centar Sarajevo, soba 31/prizemlje, na brojeve telefona: 033/562-454 i 033/562-445 ili putem maila biz@centar.ba.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti