PODIJELJENE MEDALJE I PEHARI ZA PRVA TRI OSVOJENA MJESTA

Završen turnir u košarci za osnovce Centra

Pod pokroviteljstvom Općine Centar, a u realizaciji Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ održan je turnir u košarci učenika osnovnih škola sa područja ove lokalne zajednice.

Jučer u popodnevnim satima odigrane su finalne utakmice, te su podijeljene medalje učenicima i nastavnicima koji su osvojili prva tri mjesta.

 

U konkurenciji djevojčica VI i VII razredi prvo mjesto pripalo je Osnovnoj školi „Hasan Kikić“, drugo mjesto Osnovnoj školi „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“, dok je treće mjesto pripalo Osnovnoj školi „Safvet-beg Bašagić“. 

 

U konkurenciji dječaka VI i VII razredi prvo mjesto pripalo je Osnovnoj školi „Safvet-beg Bašagić“, drugo Osnovnoj školi „Musa Ćazim Ćatić“, a treće školi „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“.

 

Medalje i pehare najboljim ekipama i njihovim trenerima uručio je direktor JU „Centar za sport i rekreaciju“ Mirza Muzurović.

 

Turnir je zamišljen kao pilot projekat i uvod u predstojeću ligu u košarci koja je planirana za jesen 2024. godine.

 

Cilj projekta je popularizacija košarkaškog sporta, razvoj takmičarskog duha kao i animacija djece da se bave organizovanim sportskim aktivnostima.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti