IZ BUDŽETA IZDVOJENO 16.000 KM

Općina Centar finansijski podržala regionalni festival „RUTA“

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je odluku kojom se iz općinskog budžeta odobrava isplata finansijskih sredstava u iznosu od 16.000 maraka Kamernom teatru 55 za realizaciju međunarodnog projekta teatarskog festivala „Ruta Grupa Triglav“.
Općina Centar finansijski podržala regionalni festival „RUTA“

Riječ je o zajedničkom projektu šest pozorišta sa prostora nekadašnje Jugoslavije, koji su potpisali protokol o saradnji i formirali regionalnu uniju teatara - Ruta. Kamerni Teatar 55 domaćin je regionalnog festivala RUTA, koji će se održati od 24. do 29. maja. Ovaj događaj donosi najbolje produkcije šest istaknutih pozorišta iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine direktno pred sarajevsku publiku.

 

Svečano otvaranje RUTA festivala je večeras u 20 sati, sa premijernim izvođenjem nove predstave Kamernog teatra 55 „Potpuni stranci“, po tekstu Paola Genovesea, u režiji Lajle Kaikčije.

 

Repertoar predstava festivala koje će biti odigrane na sceni Kamernog teatra 55 može se pronaći na web stranici https://www.kamerniteatar55.ba/archives/4841

 

Jedan od ciljeva festivala jeste da se regionalnoj publici omogući kontinuirano gledanje najreprezentativnijih predstava iz regiona.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti