JU „CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO“

Koncertom učenika muzičkih škola iz BiH započinje Gitarfest 2024

U organizaciji Javne ustanove „Centar kulture i mladih“, a uz finansijsku podršku Općine Centar, u petak i subotu biće održan ovogodišnji festival klasične gitare „Gitarfest 2024“.
Koncertom učenika muzičkih škola iz BiH započinje Gitarfest 2024

Na festivalu će nastupiti učenici osnovnih i srednjih muzičkih škola iz cijele Bosne i Hercegovine: Goražde, Mostar, Sarajevo, Tuzla, Zenica i Žepče. 

 

Prvog dana festivala, u petak 24. maja 2024. godine sa početkom u 19 sati, biće održan zajednički koncert na kome će mladi učesnici festivala imati priliku izvesti jednu muzičku numeru. Za subotu, 25. maja, planirano je održavanje cjelodnevnih muzičkih radionica koje će voditi profesori gitare Đani Šehu i Adnan Alagić. Radionice su osmišljene da budu interaktivne i edukativne, pružajući mladim gitaristima ne samo tehničke vještine već i inspiraciju za dalji rad i razvoj. Kako je najavio organizator festival će biti jedinstvena prilika mladim gitaristima da, osim pokazivanja svog znanja stečenog tokom godina sviranja, također uspostave kontakte sa vršnjacima iz drugih škola, razmijene iskustva i saznaju nešto više o različitim tehnikama i stilovima sviranja gitare. Koncert i radionice će biti održani u prostorijama Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ (Jelića 1). Ulaz na koncert je besplatan. 

 

Učešće na ovogodišnjem gitarskom festivalu su potvrdili učenici iz sljedećih škola: Muzička škola I i II stupnja - Mostar, Srednja glazbena škola "Katarina Kosača - Kotromanić" - Žepče, Srednja muzička škola - Zenica, Srednja muzička škola "Čestimir Mirko Dušek" - Tuzla, JU Osnovna muzička škola "Avdo Smajlović" - Goražde, JU Osnovna muzička škola - Ilidža, JU Srednja muzička škola - Sarajevo i Glazbena škola Ljubuški.

 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti