ZLATNA LIGA NACIJA U BOSNI I HERCEGOVINI

Općina Centar podržala Savez sjedeće odbojke BiH

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je odluku kojom se iz općinskog budžeta odobrava isplata finansijskih sredstava u iznosu od 5.000 KM Savezu sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine.
Općina Centar podržala Savez sjedeće odbojke BiH

Sredstva, koja će biti isplaćena sa ekonomskog koda „Tekući transferi neprofitnim organizacijama nevladine organizacije neposrednom dodjelom koji rade sa invalidnim licima“, biće iskorišten za potrebe organizacije najjačeg reprezentativnog evropskog takmičenja u sjedećoj odbojci „Zlatne lige nacija“, koje će biti održano u Sarajevu od 24. do 26. maja ove godine, a učestvovat će reprezentacije Hrvatske, Srbije, Njemačke, Poljske, Ukrajine i Bosne i Hercegovine. 

 

-Velika mi je čast da sam bio u prilici podržati naše zlatne momke koji preko sporta prenose dobar glas o našoj državi Bosni i Hercegovini. Našim odbojkašima na ovom najvećem takmičenju u sjedećoj odbojci želim puno sreće i da, kako su nas naučili, osvojimo neku od medalja, kazao je načelnik Mandić. 

 

U svom dopisu za finansijsku podršku u organizaciji odbojkaškog takmičenja Savez sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine je istakao kako je Evropska federacija sjedeće odbojke prepoznala našu zemlju kao domaćina koji može odgovoriti takmičenjima najvećeg karaktera. Nakon domaćina Zlatne lige, kada je naša reprezentacija i osvojila ovo takmičenje, te Svjetskog prvenstva kada smo poraženi u finalnoj utakmici od reprezentacije Irana, ponovo imamo priliku ugostiti najbolje reprezentacije Evrope, istakli su u dopisu. Zlatna liga nacija biće dobra prilika za testiranje pred sljedeće sportske izazove na Paraolimpijskim igrama koje će biti održane u Parizu od 28. augusta do 8. septembra ove godine. Ulaz na ovo takmičenje koje će biti održano u sportskoj dvorani hotela Hills na Ilidži je besplatan. 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti