JU „CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO“

Radionica „Čarobna šuma“ namijenjena predškolcima sa Centra

U srijedu 22. maja 2024. godine sa početkom u 9 i 30 sati u galeriji Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ (Jelića 1), za mališane iz vrtića sa područja Centra, planirano je održavanje kreativno-edukativne radionice pod nazivom „Čarobna šuma“.
Radionica „Čarobna šuma“ namijenjena predškolcima sa Centra

Radionicu će voditi multimedijalna umjetnica Džejlana Karaman Pašić, koja će najmlađe provesti kroz šareni, likovni, narativni i logički novi svijet.  

 

Također istog dana u 18 sati na teatarskoj sceni u Jelićevoj planirano je izvođenje dramske predstave „Dva groša“. Dramatizaciju ove bosanske narodne bajke potpisuje Mirela Salihović, a rađena je u režiji Belme Lizde Kurt i Ide Avdibegović. U predstavi igraju Hana Mirvić, Adna Hasanbegović, Mirela Salihović, Lejla Sajra Ramović i Nora Dizdar. Drama je nastala u okviru projekta „Kulturna baština kroz prizmu modernih tehnologija“ Udruženja „Bajka“ i namijenjena je mladim svih uzrasta. 

 

Predstava će biti izvedena u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), koji finansira Evropska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), uz podršku Općine Centar Sarajevo.

 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti