DAN POBJEDE NAD FAŠIZMOM I DAN EVROPE

Polaganjem cvijeća odata počast stradalima tokom Drugog svjetskog rata

Danas su u povodu Dana pobjede nad fašizmom tokom Drugog svjetskog rata, Dana Evrope i Dana Zlatnih ljiljana, delegacije državnog, kantonalnog, gradskog i općinskih nivoa vlasti položili cvijeće i odali dužnu počast nevino stradalima tokom Drugog svjetskog rata.

Delegaciju Općine Centar je predvodio načelnik Srđan Mandić. Prema utvrđenom protokolu delegacije su prvo položile  cvijeće ispred spomen-obilježja „Vječna vatra“, te u spomen-parku Vraca, gdje je održan prigodan program.  

 

-Danas je dan kada slavimo pobjedu nad fašizmom. Na idejama i idealima slobode, tolerancije, mira, progresa, saradnje i zajedništva izvojevana je pobjeda koja je temelj moderne Evrope. Bosna i Hercegovina je država koja baštini dugu tradiciju antifašizma i borbe za prava svakog čovjeka. Želimo da naša zemlja nastavi njegovati evropske vrijednosti, slobodu, jednakopravnost i demokratiju, naglasio je načelnik Mandić. 

20.05.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
U toku radovi na uređenju Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
20.05.2024.
Općina Centar Sarajevo pridružuje se naporima UN Women u podizanju svijesti o rodnoj ravnopravnosti i ekonomskom osnaživanju žena
UN Women BiH i Općina Centar potpisali Memorandum o razumijevanju
17.05.2024.
NA SCENI CENTRA KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Predstava „Međuigre 0-24“ i koncert Muzičke radionice „Note“
Više vijesti