IZDVOJENO 352.789 KM

Potpisani ugovori za finansiranje projekata boračkih udruženja

U Evropskoj kući kulture i nacionalnih manjina danas je upriličeno potpisivanje ugovora sa predstavnicima devet boračkih organizacija o finansijskoj podršci Općine za implementaciju projekata, a u okviru kontinuirane brige o boračkoj populaciji.

Ugovore sa predstavnicima boračkih organizacija potpisao je načelnik Općine Centar Srđan Mandić, a potpisivanju je prisustvovala i pomoćnica za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Amra Hašimbegović Vučković sa saradnicima.

 

 

Podsjećamo da je početkom ove godine Općina Centar raspisala javni poziv organizacijama boračke populacije sa područja općine Centar za predaju prijedloga projekata koji će biti finansirani/sufinansirani iz budžeta Općine Centar Sarajevo u 2024. godini, a odobrenih u skladu sa Odlukom o raspodjeli novčanih sredstava boračkim organizacijama.

 

 

Nakon završenog bodovanja projektnih prijedloga pristiglih na Javni poziv, a na prijedlog Komisije za nadzor i koordinaciju projekata boračkih udruženja, općinski načelnik Srđan Mandić je donio Odluku o raspodjeli novčanih sredstava organizacijama boračke populacije, u ukupnom iznosu od 352.789 KM, koja će biti dodjeljena u dvije tranše.

 

 

 

Prilikom potpisivanja ugovora načelnik Mandić je istakao opredjeljenje lokalne zajednice da podržava projekte koji doprinose poboljšanju kvaliteta života pripadnika boračke populacije kao i njegovanje tradicija odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine.

 

 

Nedžad Škrijelj, predsjednik Koordinacije boračkih udruženja na samom kraju potpisivanja ugovora zahvalio se načelniku Mandiću i Općini Centar na kontinuiranoj podršci borcima i boračkim udruženjima.