OPĆINA CENTAR FINANSIRALA RENOVIRANJE SA 66.236 KM

Počela rekonstrukcija Otvorene scene Obala

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević posjetio je jučer Akademiju scenskih umjetnosti Sarajevo, gdje su počeli radovi na rekonstrukciji Otvorene scene Obala.

Naime, Općinski načelnik Srđan Mandić i dekan Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo Faruk Lončarević potpisali ugovor u oktobru mjesecu 2023. godine  kojim je iz budžeta Općine Centar izdvojeno 66.236 KM za projekat rekonstrukcije Otvorene scene Obala, na kojoj je nastala kultna predstava „Audicija“ u decembru davne 1984. godine.

 

Prodekanesa za razvoj, finansije i produkciju na Akademiji scenskih umjetnosti Sarajevo prof. Lejla Jusić zadovoljna je tokom izvođenja radova, te je istakla da očekuju da bi završetak radova mogao biti do ispitnih rokova.

 

Akademija scenskih umjetnosti Sarajevo (ASU) je počela sa radom 1981. godine, kada je upisala prvu generaciju studenata na Odsjeku za glumu. Potom je uslijedilo otvaranje Odsjeka za režiju (1989.), a u ratnoj 1994. godini, pokrenut je i Odsjek za dramaturgiju. Bitan segment rada Akademije ostvaruje se na Otvorenoj sceni „OBALA“, kultnom sarajevskom pozorištu, gdje se studenti predstavljaju svojim radovima, ali gdje i profesionalni glumci, reditelji i pisci svojim radom obogaćuju teatarski život Sarajeva i BiH.

19.06.2024.
OPĆINA CENTAR FINANSIJER PROJEKTA
Sanacija Ulice Sulejmana Omerovića Cara
19.06.2024.
U SARADNJI SA MINISTARSTVOM ZA RAD, SOCIJALNU POLITIKU, RASELJENA LICA I IZBJEGLICE KS
Prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar Sarajevo
18.06.2024.
JU ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO KANTONA SARAJEVO NAJAVLJUJE
Počinje protivepidemijska desinsekcija na području općine Centar
Više vijesti