IZDVOJENO 10.000 KM

Općina Centar će podržati 16. Omladinski Film Festival

Načelnik Općine Centar, Srđan Mandić potpisao je ugovor sa direktorom Omladinskog Film Festivala Kenanom Musićem.
Općina Centar će podržati 16. Omladinski Film Festival

Cijeneći značaj Omladinskog Film Festivala koji ima za naš grad, a koji se priprema i najvećim dijelom realizira na području centralne gradske općine, u svrhu organizacije ove manifestacije iz budžeta Općine Centar za 2024. Godinu, izdvojeno je 10.000 KM.

Načelnik Srđan Mandić poručio je da Općina Centar snažno podržava organizaciju pomenutog Festivala o čijem značaju svjedoče brojni uspjesi tokom svih godina od kada se Festival organizuje.

Omladinski Film Festival Sarajevo već šesnaestu godinu promoviše debitante i mlade filmske autore iz regije i Evrope. U svom programu, OFF svake godine prikazuje u prosjeku 70 filmova, organizuje niz muzičkih sadržaja, ko-produkcijski market i edukativne master class radionice te niz konferencija i prijem. 

OFF je drugi po veličini  i po značaju film festival u Bosni Hercegovini, gdje upravo ovakvi sadržaji generišu veliki broj domaćih i stranih gostiju i publike, te na jadistven način pristupa novim generacijama sa ciljem edukacije i promocije gledanja kratkog filma. 

Cilj Festivala je oživjeti zdrav takmičarski duh i omogućiti mladim filmskim autorima iz Bosne i Hercegovine, regije i Evrope da se upoznaju, razmjenjuju iskustva i ostvaruju nova poznanstva, te da predstavljajući svoje radove steknu nove vještine i znanja. 

19.06.2024.
OPĆINA CENTAR FINANSIJER PROJEKTA
Sanacija Ulice Sulejmana Omerovića Cara
19.06.2024.
U SARADNJI SA MINISTARSTVOM ZA RAD, SOCIJALNU POLITIKU, RASELJENA LICA I IZBJEGLICE KS
Prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar Sarajevo
18.06.2024.
JU ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO KANTONA SARAJEVO NAJAVLJUJE
Počinje protivepidemijska desinsekcija na području općine Centar
Više vijesti