OBILJEŽAVANJE GODIŠNJICE OSNIVANJA ARMIJE RBiH

Otkrivanje murala u čast Mustafe Hajrulahovića Talijana na Ciglanama

U povodu obilježavanja 32. godišnjice od osnivanja Armije Republike Bosne i Hercegovine u ponedjeljak 15. aprila 2024. godine u naselju Ciglane planirano je svečano otkrivanje murala urađenog u čast rahmetli generala Armije RBiH Mustafe Hajrulahovića Talijana.
Otkrivanje murala u čast Mustafe Hajrulahovića Talijana na Ciglanama

Otkrivanje murala je planirano u 17 i 15 sati, dok je okupljanje učesnika planirano na Merhemića trgu kod broja 7 - ispred prolaza za kosi lift na Ciglanama u 17 sati. 

 

Istog dana sa početkom u 18 sati planirano je održavanje svečane akademije u povodu obilježavanja godišnjice osnivanja Armije Republike Bosne i Hercegovine. Na akademiji, koja će biti održana u Evropskoj kući kulture i nacionalnih manjina (park Kemala Montena), planiran je prigodan kulturno-umjetnički program sa sljedećim govornicima: načelnik Općine Centar Srđan Mandić, ratni član predsjedništva RBiH prof.dr. Mirko Pejanović,  general Armije RBiH Salko Gušić, kao i ratna reporterka i dobitnica najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“ i Svjetske nagrade za hrabrost Arijana Saračević Helać, autorica dokumentarnog filma „Talijan“.  

 

03.05.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Položeno cvijeće na spomen-obilježja
03.05.2024.
U EVROPSKOJ KUĆI KULTURE I NACIONALNIH MANJINA
Otvorenje izložbe Ade Sivac
Više vijesti