PODRŠKA NEZAPOSLENIM OSOBAMA

Raspisan javni poziv za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju

Općina Centar je, putem nadležne Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport na svojoj web stranici u rubrici: Javni pozivi i konkursi, objavila javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje troškova vanrednog školovanja, prekvalifikacije i dokvalifikacije nezaposlenih osoba.
Raspisan javni poziv za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju

Pravo na dodjelu sredstava mogu ostvariti osobe od navršenih 18 do 55 godina života koje imaju prebivalište na području općine Centar Sarajevo, te se kao nezaposlene osobe nalaze u evidenciji Javne ustanove  „Služba  za  zapošljavanje  Kantona  Sarajevo“ najmanje 3 mjeseca i da nemaju nikakvih novčanih primanja.

 

Vanredno školovanje, prekvalifikacija i dokvalifikacija može se obavljati u obrazovnim ustanovama za obrazovanje odraslih, upisane u registar kod kantonalnog ministarstva nadležnog za oblast obrazovanja, a koje rade po odobrenom programu formalnog obrazovanja odraslih za sticanje srednjeg obrazovanja.

 

Sredstva za sufinansiranje troškova školovanja dodjeljivat će se na osnovu podnesenih zahtjeva, a visina odobrenih sredstava po jednoj osobi ne može biti veća od 2.500 KM. U slučaju većeg broja zahtjeva u odnosu na raspoloživa sredstva za ovu namjenu, prednost u ostvarivanju podrške će imati maloljetni borci, djeca šehida i poginulih boraca, te ratnih vojnih invalida, demobilisanih i maloljetnih boraca, kao i pripadnici nacionalnih manjina. 

 

Zahtjev sa dokumentacijom podnosi se Službi za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport putem pošte ili na protokol Općine Centar Sarajevo (Ulica Mis Irbina 1) kao i elektronskim putem na sljedeće mail adrese: senita.zajko@centar.ba i obrazovanje@centar.ba. Za sve dodatne informacije zainteresovana lica mogu pozvati na broj telefona 033/562-393 ili 033/562-474. Javni poziv će biti otvoren tokom cijele 2024. godine, odnosno do utroška sredstava za ovu namjenu. 

Tekst javnog poziva u kojem je navedena i potrebna dokumentacija, sa prijavnim obrascem možete pronaći na web stranici Općine Centar: https://www.centar.ba/javni-pozivi-i-konkursi. 

 

03.05.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Položeno cvijeće na spomen-obilježja
03.05.2024.
U EVROPSKOJ KUĆI KULTURE I NACIONALNIH MANJINA
Otvorenje izložbe Ade Sivac
Više vijesti