POVODOM RAMAZANSKOG BAJRAMA

Načelnik Mandić ugostio 20 šehidskih porodica

Danas je u prostorijama Općine Centar, načelnik Srđan Mandić ugostio 20 šehidskih porodica povodom Ramazanskog bajrama. Tom prilikom uručena im je novčana pomoć koja je na inicijativu načelnika Mandića duplo povećana sa 100 KM na 200 KM.

Načelnik Mandić je naglasio da uvijek moramo brinuti i iskazivati poštovanje prema našim herojima i svima onima koji su dali živote za našu domovinu. 

- Obzirom na povećane troškove života, ova jednokratna pomoć koju dobijate posljednjih desetina godina, po mom mišljenju treba biti povećana. S toga od sada članovima udruženja porodica šehida i poginulih boraca za sve vjerske praznike, duplo povećavamo iznos novčane pomoći, te će isti od sada iznositi  200 KM. Znam da ta sredstva nisu dovoljna za sve vaše potrebe, ali to je mali znak pažnje, rekao je načelnik Mandić.

Općina Centar kroz različite vidove pomoći podržava boračku populaciju te nastavlja tradiciju pomaganja šehidskim i porodicama poginulih boraca tokom vjerskih praznika. 

Ramiza Šejto, predsjednica organizcije porodica šehida i poginulih boraca Općine Centar, zahvalila se Općini Centar i načelniku na povećanoj novčanoj pomoći.

- Hvala vam što ste nam pružili priliku da dođemo ovdje i porazgovaramo. Hvala vam i na izdvojenim sredstvima koja su od značaja našim porodicama, naročito tokom nastupajućeg blagdana. Ne mogu a da vam ne zahvalim i na svoj dosadašnjoj kontinuiranoj podršci koju ste nam pružili i idalje pružate našem udruženju, rekla je Šejto.

Današnjem prijemu prisustvovala je i pomoćnica načelnika za boračko-ivalidsku i socijalnu zaštitu Amra Hašimbegović-Vučković, kao i saradnici iz pomenute službe.