ODRŽANA PRVA PUZIJADA

Završen projekat „Razvojna gimnastika – Baby fitness“

Općina Centar je u saradnji sa Udruženjem „Dabster“ realizirala projekat pod nazivom „Razvojna gimnastika – Baby Fitness“ za bebe sa navršenih 6 mjeseci starosti sa područja općine Centar.

Na samom kraju projekta danas je održana završna manifestacija „Puzijada”, na kojoj su bebe pokazale savladane vještine.

U ime Općine Centar završnoj manifestaciji prisustvovali su načelnik Srđan Mandić i pomoćnica za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević.

Realizacija projekta počela je u oktobru u prostorijama Društvenog centra Općine Centar smještenog u Ulici Muhameda Kantardžića 3, a trajala je tri mjeseca.

Projekat je podržan u okviru javnog poziva organizacijama civilnog društva, a sa ciljem poticanja motoričkog razvoja beba.

Cilj projekta bio je uticati na mobilizaciju svih čula kod beba, omogućiti senzornu integraciju, poboljšati učinkovitost vestibularnog sistema (čula ravnoteže) i orijentaciju beba u prostoru, te dodatino stimulisati procese u centralnom sistemu koji pospješuju nervno sazrijevanje bebe.

Pored prisustva roditelja na radionicama razvojne gimnastike, za njih su bile održane i edukativne radionice i predavanja.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti