USAID PROJEKAT „DIASPORA INVEST“

Mapiranje dijaspore sa područja općine Centar

Općina Centar Sarajevo u saradnji sa USAID projektom „Diaspora Invest" sprovodi aktivnost mapiranja dijaspore.
Mapiranje dijaspore sa područja općine Centar

Cilj mapiranja je uspostavljanje snažnih veza i komunikacijskih kanala sa članovima dijaspore i jačanje saradnje između dijaspore i lokalne zajednice, kao i informisanje dijaspore o budućim aktivnostima koje će se provoditi na području općine Centar, a koje će za cilj imati involviranje dijaspore u lokalno-ekonomnski razvoj.  

Kroz ovu aktivnost Općina Centar će doprinijeti boljem razumijevanju potreba, interesa i potencijala dijaspore, te stvaranju održivih veza koje mogu doprinijeti razvoju zajednice. Identifikacijom članova dijaspore i uspostavom komunikacije omogućit će se aktivno sudjelovanje dijaspore u ekonomskom, socijalnom i kulturnom životu Općine Centar Sarajevo.

Molimo sve građane i građanke koji su sa područja općine Centar Sarajevo, a koji žive u dijaspori, da se prijave i popune anketu koja se nalazi na slijedećem linku : https://forms.gle/HksfPJhgQ36pc5nM7   

Anketa je kreirana u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka Bosne i Hercegovine. Nakon što se kreira baza kontakata, ista će se koristiti od strane Općine i to isključivo u svrhu uključivanja dijaspore u lokalno ekonomski razvoj.

 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti