„CENTAR U SRCU“

Proglašeni najbolji radovi foto konkursa

Općina Centar u saradnji sa JU Centar kulture i mladih organizirala je foto konkurs za učenike završnih razreda osnovnih škola sa područja općine Centar Sarajevo.
Proglašeni najbolji radovi foto konkursa

Pristigle radove maturanata na foto konkurs „Centar u srcu“ pregledala je stručna komisija u sastavu Almin Zrno, Enver Puška i Admir Halilović, koja je izabrala 13 najboljih fotografija koje će krasiti kalendar Općine Centar za 2024. godinu. 

Pravo prijave na konkurs su imali učenici završnih razreda iz 12 osnovnih škola sa Centra. Na zadanu temu maturanti su mogli koristeći svoje mobitele, foto aparate ili tablete, praviti fotografije ulica, trgova ili detalje iz kvartova u kojima imaju prebivalište na Centru. Svaka škola je imala obavezu da odabere pet najuspješnijih fotografija, koje su ušle u uži izbor stručne komisije. 

Autorima najboljih fotografija načelnik Općine Centar Srđan Mandić će uručiti nagrade, dok će ostali pristigli radovi biti predstavljeni na izložbi u galeriji JU „Centar kulture i mladih“ u velikoj sali, koju će također otvoriti općinski načelnik, u srijedu 20. decembra 2023. godine u 12 sati. 

Besplatna izložba najboljih fotografija osnovaca za posjetioce će biti otvorena do 30. decembra.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti