CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR

Otvorena izložba „Radgostova šuma“

U galeriji Javne ustanove „Centar kulture i mladih“, čiji je osnivač Općina Centar, otvorena je izložba na kojoj su prezentirani elementi društvene igre pod nazivom „Radgostova šuma” (Forest of Radgost), koju su vizuelno oblikovali Edin i Emir Durmišević i Vanesa Prodanović Durmišević.

Posjetitelji izložbe imat će priliku pogledati izložene elemente igre od dizajna karaktera, mape, ilustracija, dizajna fonta, ikona, znakova, igračih karti, knjiga do kompletnog dizajna pakovanja same igre u jedinstvenu cjelinu. 

Pored finalnih rješenja na izložbi su  prikazane i skice, razrade pojedinih elemenata igre. „Radgostova šuma” (Forest of Radgost), je društvena stolna igra, koja govori o drevnoj slavenskoj mitologiji, zajedno sa svim čudesnim bićima.

Kreator igre je Gama Games studio iz Beograda, a idejni tvorci ove društvene igre su Ivan, Sanja i Dimitrije Rajković. Izradu minijatura i 3D vizualizacije figurica potpisuje Saša Ristić. 

Igra je originalno rađena na engleskom jeziku, a dostupna je na ukupno pet svjetskih jezika, kako bi se internacionalna publika što bolje upoznala sa bogatom slavenskom mitologijom.

Izložbu koja je organizovana pod pokroviteljstvom Općine Centar, otvorili su Ivan Rajković,  Emir Durmišević i Ernis Šljivo. Postavka će za posjetioce biti otvorena do 29. decembra, radnim danima od 10 do 17 sati.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti