MJESNA ZAJEDNICA „CRNI VRH – GORICA“

Ugradnja nove LED rasvjete u pet ulica

Nakon provedene procedure odabira najpovoljnijeg ponuđača načelnik Općine Centar Srđan Mandić je zajedno sa direktorom Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“ Adisom Bešlićem potpisao ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji javne rasvjete na nekoliko lokacija na području općine Centar.

Radnici preduzeća „Park“ počeli su sa postavljanjem rasvjetnih tijela sa novom LED tehnologijom na području Mjesne zajednice „Crni vrh – Gorica“. U Odobašinoj ulici u toku je ugradnja 18 novih rasvjetnih tijela, dok je u Kalemovoj i Tepebašinoj ulici u toku ugradnja po 11 rasvjetnih tijela. Nova LED rasvjeta ugrađuje se i duž Ulice Gorica (8 svjetiljki), te u Goruši gdje je planirana ugradnja dva nova rasvjetna tijela. 

U ime Općine Centar potrebnu proceduru za realizaciju ovog projekta su provele Služba za prostorno uređenje i investicije, te Odsjek za javne nabavke Općine Centar. Ugradnja novih LED rasvjetnih tijela predstavlja nastavak projekta povećanja energetske efikasnosti na području Centra, jer ova tijela manje troše električnu energiju, manje je zagrijavanje i negativni uticaj na okoliš, te je dulji vijek trajanja. U konačnici LED rasvjetna tijela daju puno bolju svjetlost što povećava aspekt sigurnosti.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti