U PETAK POTPISIVANJE UGOVORA

Finansijska podrška Općine Centar za 143 mala trgovca

U petak, 15. decembra 2023. godine u 13 sati u Općini Centar Sarajevo (Mis Irbina 1, velika sala), biće upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli finansijskih sredstava namijenjenih podršci poslovanja fizičkih lica koja obavljaju trgovačku djelatnost (trgovina na malo ličnim radom - trgovac pojedinac).
Finansijska podrška Općine Centar za 143 mala trgovca

Ugovore će sa dobitnicima finansijskih sredstava potpisati načelnik Općine Centar Srđan Mandić.

Da podsjetimo, nakon provedenog javnog poziva za dodjelu finansijskih sredstava namijenjenih za podršku poslovanja fizičkih lica koja obavljaju trgovačku djelatnost na području općine Centar Sarajevo za 2023. godinu, te izvještaja o radu Komisije za izbor korisnika finansijskih sredstava, načelnik Općine Centar Srđan Mandić je potpisao odluku o dodjeli sredstava trgovcima pojedincima.

Odlukom se odobrava isplata novčane pomoći za 143 trgovca sa Centra. Nakon potpisivanja ugovora bit će izvršena uplata sredstava u iznosu od po 500 KM na njihove bankovne račune.

Iz budžeta Općine Centar za ovu namjenu će biti isplaćen iznos od 71.500 KM.                                                                                         

Navedena sredstva su namijenjena za nabavku sirovina, repromaterijala, promociju djelatnosti, proizvoda i usluga, plaćanje dospjelih obaveza (PIO/MIO, Zdravstveno osiguranje uposlenih, zakup poslovnog prostora), te za druge aktivnosti vezane za održivost i razvoj djelatnosti.

Oduka o izboru  korisnika finansijskih sredstava namijenjenih za podršku poslovanja fizičkih lica koji obavljaju trgovačku djelatnost na području općine Centar Sarajevo dostupna je na linku: https://bit.ly/3RFn5cm  

10.05.2024.
U OPĆINSKOM BUDŽETU OBEZBIJEĐENO 100.000 KM
Općina Centar nastavlja finansijski pomagati Udruženje „Colibri“
10.05.2024.
U POVODU DANA OPĆINE CENTAR I MZ „DŽIDŽIKOVAC-KOŠEVO I“
Održan čas historije učenicima nižih razreda o značaju 2. maja
10.05.2024.
U POVODU DANA OPĆINE CENTAR
U subotu biće održan tradicionalni turnir u streljaštvu
Više vijesti