ZA MLADE SA CENTRA U SKLOPU PROJEKTA ReLOaD2

Besplatne obuke iz oblasti grafičkog i web dizajna

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu kojeg finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) poziva mlade osobe na područja općine Centar na besplatni program neformalnog obrazovanja iz oblasti „Grafički Dizajn“ i „Web Dizajn“.
Besplatne obuke iz oblasti grafičkog i web dizajna

Pravo učešća u obukama ostvaruju mlade osobe od 18 do 35 godina, a koji imaju sljedeći status: 

• nezaposlane mlade osobe 

• studenti/ice prvog i drugog ciklusa studija 

• prebivalište na području jedne od 13 partnerskih gradova/općina/opština ReLOaD2 projekta (Centar Sarajevo, Bihać, Gacko, Goražde, Istočno Sarajevo, Gradiška, Mostar, Novo Sarajevo, Prijedor, Prozor-Rama, Rudo, Ugljevik i Vitez)

Obuka iz grafičkog dizajna pruža temeljno razumijevanje osnovnih principa dizajna, pripremajući polaznike za uspješan ulazak na tržište rada. Namijenjena je mladim, kreativnim pojedincima željnim usavršavanja, težnjom za sticanjem novih vještina. Kroz program obuke, polaznici će imati priliku produbiti svoje znanje o ključnim aspektima dizajna, uključujući pripremu za printanje, kreaciju logotipa, dizajn vizuala za društvene mreže, izradu postera i mnogo drugih relevantnih područja. Uz predavanja, radionice i praktične projekte, polaznici će dobiti priliku razviti vještine, koje će im pomoći pri pronalasku poslovnih prilika nakon završetka obuke. Svi zainteresirani mladi ljudi pozvani su da se pridruže ovoj inspirativnoj obuci, gdje će im se otvoriti vrata ka dinamičnom svijetu grafičkog dizajna.

Polaznici/polaznice obuke web dizajna će kroz napredni i dinamičan program imati priliku istražiti fascinantan svijet web dizajna. Glavni cilj obuke je osnažiti učesnike/ice za samostalno planiranje, oblikovanje i kreiranje web sadržaja. Ova obuka je posebno prilagođena mladima koji su zainteresovani za preusmjeravanje svoje karijere, proširenje već postojećih ili usvajanje potpuno novih znanja. Kroz strukturiran program obuke, polaznici će steći temeljno razumijevanje ključnih principa web dizajna, od povećanja korisničke interakcije do estetskog oblikovanja web stranica. Ova prilika nije samo za one koji žele unaprijediti svoje profesionalne vještine, već i za one koji su željni istražiti inovativni svijet web dizajna i razviti svoju kreativnost. 

 Online obuke u trajanju od 3 mjeseca, počinju od 8. januara 2024. godine pa sve do 7. aprila 2024. godine. Planirani broj učesnika/ica za edukacije je po 16 osoba.  Prednost u svakoj od kategorija će imati osobe sa invaliditetom ili poteškoćama. 

Svi zainteresovani prijaviti se mogu putem linka https://shorturl.at/nvBMO 

Pored obaveze popunjavanja linka, neophodno je priložiti sljedeće dokumente:

- potvrda o evidenciji koju izdaje Zavod/Služba za nezaposlene (za nezaposlene osobe)

- potvrda o studiranju (za studente)

- potvrda o prebivalištu (CIPS) za sve koji se prijavljuju 

Ovaj poziv ostaje otvoren najkasnije do 22. decembra 2023. do 15 sati. 

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti ne email registry.ba@undp.org sa naznakom – Besplatne certificirane obuke ReLoaD2 projekat.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti