ULICA ANTUNA HANGIJA NA KOŠEVSKOM BRDU

Započeli radovi na sanaciji pristupne staze i stepeništa

Krajem protekle sedmice radnici građevinske firme „Sela“ započeli su građevinsko-zanatske radove na sanaciji pristupne staze i stepeništa u Ulici Antuna Hangija 23-25 na Koševskom brdu.

Finansijer projekta je Općina Centar u čijem budžetu za ovu namjenu je obezbijeđen iznos od 24.466 KM. Prema predmjeru i predračunu radova, kojeg je pomenuta firma dostavila općinskoj Službi za stambene i komunalne poslove, u pripremnim radovima biće uklonjena postojeća betonska ploča nakon čega slijedi mašinski iskop zemlje sa postavljanjem novog tampona. Nakon betoniranja pješačke staze planirano je postavljanje betonskih ploča duž staze i stepeništa koje su otporne na habanje, manje klizave, a u zimskom periodu otporne na smrzavanje i posipanje soli. Za adekvatnu odvodnju površinskih voda planirana je ugradnja novog betonskog šahta na koji će biti spojen novi betonski rigol izgrađen duž obnovljene staze i stepeništa. U završnoj fazi projekta je planirana ugradnja nove rukohvatne ograde. 

Realizacija pomenutog projekta je započela na osnovu ugovora o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju pješačkih staza, stepeništa i ograda na području općine Centar, kojeg su potpisali općinski načelnik Srđan Mandić i direktor preduzeća „Sela“ Emir Tutić. Potpisani ugovor osim pješačke staze i stepeništa u Ulici Antuna Hangija također podrazumijeva realizaciju još 14 projekata na sanaciji stepeništa, pristupnih staza i rukohvatnih ograda na području Centra, a za šta je u budžetu Općine Centar obezbijeđen ukupan iznos od 330.522 KM. 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti