Održana 34. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar

Na današnjoj 34. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Centar jednoglasno je usvojen novi Pravilnik o stipendiranju učenika i studenata „Prof. dr. Husein Kulenović“, na osnovu kojeg će općinske stipendije za srednjoškolce i studente sa Centra biti dvostruko uvećane u odnosu na prethodne godine i sada iznose za srednjoškolce 120, 150 i 200 KM, dok za studente je ovaj iznos mjesečne stipendije od 150, 200 i 250 KM u zavisnosti od prosjeka ocjena.

U nastavku sjednice vijeća usvojen je Nacrt programa rada Općinskog vijeća Centar Sarajevo za 2024. godinu, koji je upućen u javnu raspravu u trajanju od 15 dana. Prijedlog odluke o stavljanju van snage Odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana Gradski park „Crni Vrh“ - izgradnja stambenog ansambla u Ulici Omera Stupca je također dobio potrebnu podršku većine vijećnika.

 

Odlukom vijećnika također je stavljena van snage Odluka o pokretanju opoziva općinskog načelnika Srđana Mandića. Na sjednici je također usvojen i Nacrt odluke o utvrđivanju kalendara za obilježavanje značajnih događaja i datuma Općine Centar Sarajevo koji je također upućen u javnu raspravu u trajanju od 15 dana. Prijedlog godišnjeg programa rada Javne ustanove „Centar kulture i mladih“ za 2024. godinu je dobio potrebnu podršku vijećnika.

 

Na osnovu odluke Vijeća neposrednom pogodbom će biti dodijeljeni poslovni prostori u vlasništvu Općine Centar u Ulici Nikole Kašikovića 9. Općinskim vijećnicima je prezentovana informacija o rekonstrukciji terena na Stadionu Asim Ferhatović Hase na Koševu sa prijedlogom zaključka kojim se ovlašćuje općinski načelnik Srđan Mandić da izvrši uplatu treće tranše sredstava u iznosu od 299.199 KM prema Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine. Zaključak je dobio podršku vijećnika. 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti