POTPISAN UGOVOR U VRIJEDNOSTI OD 330.522 KM

Započeli radovi na sanaciji stepeništa u naselju Ciglane

Po okončanju radova na sanaciji stepeništa i pješačke pristupne staze između ulica Hakije Kulenovića i Dajanli Ibrahim-bega, radnici preduzeća „Sela“ su započeli sa radovima na sanaciji postojećeg stepeništa koje povezuje ulice Avde Hume i Husrefa Redžića na Ciglanama.

Kako je predviđeno u ponudi za izvođenje radova, koja je dostavljena općinskoj Službi za stambene i komunalne poslove, na pomenutom stepeništu umjesto starih i dotrajalih ploča biće ugrađene nove kulir ploče koje imaju najbolju otpornost na različite vremenske prilike posebno tokom zimskog perioda godine.  Također je predviđeno i farbanje prednjeg dijela stepeništa. Kako nalažu građevinske norme sav višak starog materijala i građevinski otpad biće odvučeno na gradsku deponiju. Radovi na pomenuta dva stepeništa su pokrenuta na osnovu ugovora kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Srđan Mandić, kao investitor, i direktor građevinske firme „Sela“ Emir Tutić, kao izvođač radova.

 

 

Finansijer ovih, kao i ostalih 14 projekata koji su obuhvaćeni potpisanim ugovorom o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju stepeništa, pješačkih staza te rukohvatnih zaštitnih ograda, je Općina Centar iz čijeg ovogodišnjeg budžeta je izdvojen iznos od 330.522 KM za pomenutu namjenu.  

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti