U CENTRU KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO

Tomislav Cvitanušić održao motivaciono predavanja za mlade

Jučer je u prostorijama Centra kulture i mladih Općine Centar, poznati maratonac Tomislav Cvitanušić održao motivaciono predavanje učenicima srednjih škola sa područja općine Centar, a u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) uz finansijsku podršku Evropske unije.

Predavanju je prisustvovao i načelnik Općine Centar Srđan Mandić, koji se obratio prisutnim srednjoškolcima.

-Veliko je zadovoljstvo biti ovdje uz našeg Tomu Cvitanušića, čovjeka koji se ubraja u nekoliko stotina ljudi koji su uspjeli dodirnuti vrh svijeta tačnije popeti se na Mont Everest. Tomu znam od ranije, on je bio inspirativna osoba i prije ovoga. Opština Centar ima ambiciju da bude prepoznata kao Opština za mlade i zaista gdje god možemo, pridružujemo se da pomognemo u poboljšanju uslova našim mladima. Veoma sam ponosan danas kada vas vidim u ovoj sali. Budite sigurni da uvijek postoji neko ko zaista ima namjeru i želju da se bori za vas. Vi treba da budete jedna od generacija koja će iza sebe ostaviti jednu potpuno drugačiju zemlju od ove u kojoj sada živimo. Naše je da vam u tome pomognemo, da vam obezbijedimo uslove, a ovo je predavanje jedan od tih malih doprinosa koje želimo da napravimo. Želimo da vam ove pozitivne priče budu neka vodilja u životu, poručio je načelnik Mandić.

Tomislav Cvitanušić poznati je maratonac, triatlonac i alpinista iz Bosne i Hercegovine, koji je mlade općine Centar poveo na nezaboravno putovanje kroz izuzetne sportske podvige. Tomo nije samo uspješan sportista već i dobitnik brojnih priznanja, uključujući specijalnu nagradu Olimpijskog komiteta BiH za promociju bh. sporta. Tokom sinoćnjeg predavanja saznali su više o njegovim iskustvima i izazovima koje je savladao, ali i kako je postao prvi Ironman koji živi i radi u Bosni i Hercegovini. Upoznao ih je sa njegovim posljednjim postignućem - usponom na najviši vrh svijeta, Mount Everest, koji je ostvario u maju ove godine. 

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) finansira Evropska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).