IZGRADNJA USPJEŠNIH POSLOVNIH EKOSISTEMA

Urbact projekat „C4TALENT“

Deset partnerskih organizacija udružile su snage kako bi pokrenule Urbact projekat, pod nazivom „C4TALENT“, dizajniran da stvori uzbudljivo poslovno okruženje pogodno za startup u svojim gradovima.
Urbact projekat „C4TALENT“

„C4TALENT“ je inicijativa Centar Sarajevo (BiH),  Nyíregyháza (HU), Rzeszów (PL), Alitus (LT), Pula (HR), Alghero Foundation (IT), Development organisation of Pireaus (EL), Roeselare (BE), Vilanova i la Geltrú (ES ), Varberg (SE) za privlačenje i zadržavanje talentovanih mladih stručnjaka, podmlađujući na taj način lokalne ekonomije i poticanjem inovacija.

„C4TALENT“ mreža prepoznala je da dolazi do gubitka talenta i kreativnog potencijala u gradovima.  Kako bi se suprotstavio fenomenu „odliva mozgova“ projekat će koristiti višestruki pristup koji uključuje pružanje mogućnosti finansiranja, nuđenje fizičke infrastrukture kao što su prostori za rad i inkubatori, te pozicioniranje samog grada kao poligona za inovacije.

„C4TALENT“ prepoznaje da ne postoji jedinstveno rješenje za izazov zadržavanja mladih talenata. Svaki grad ima svoje jedinstvene karakteristike i prednosti.

Kako projekat „C4TALENT“ počinje, on obećava ne samo jačanje poduzetničkog duha u gradovima, već i stvaranje održive budućnosti iskorištavanjem potencijala mladih talenata. Pokretanje projekta predstavlja značajan korak ka izgradnji svjetlije i prosperitetnije budućnosti za naše urbane zajednice.

Više informacija o projektu „C4TALENT“ možete pronaći na sljedećem linku: https://urbact.eu/networks/c4talent 

„C4TALENT“ je Urbact projekat koji traje od 1. juna 2023. do 31. decembra 2025. Ukupni budžet mreže je 847.388 eura, od čega sredstva EU iznose 577.428 eura.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti