PREDSTAVNICI OPĆINE CENTAR UČESTVOVALI U OBILJEŽAVANJU

Dan državnosti BiH obilježen polaganjem cvijeća na spomen-obilježja

Na Dan državnosti Bosne i Hercegovine, 25. novembra 2023. godine, delegacije svih nivoa vlasti, boračkih i udruženja građana, polaganjem cvijeća na gradskim spomen-obilježjima, grobljima i šehidskim mezarjima odale su počast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama rata.

Prema utvrđenom protokolu prvo je položeno cvijeće i odata dužna počast ispred spomen-obilježja „Vječna vatra“. Nakon ovoga su delegacije obišle šehidsko mezarje na Kovačima gdje su položile cvijeće ispred centralnog spomen-obilježja i ispred mezara Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva RBiH i vrhovnog komandanta Armije RBiH. Delegacije su također obišle i Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. godine i spomen-park na Vracama. 

 

Delegaciju Općine Centar su činili dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Sara Arslanagić zajedno sa vijećnicima: Biljana Lazarević, Aida Koluder-Agić, Velija Katica, Samir Fazlić, Hidajet Porić, Nermin Kapo, Mehmed Muharemović, Đenan Muminović, Hamdija Hasanović, kao i pomoćnica načelnika Amra Hašimbegović-Vučković i Adis Adilović iz Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Centar. 

 

Cvijeće je također položeno i na gradskim grobljima Lav, Sveti Josip, Sveti Marko i na šehidskom mezarju na pomoćnom terenu stadiona Koševo, kao i ispred spomen-obilježja kod Općine Novi Grad. Na Prvom zasjedanju Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine (ZAVNOBiH) održanom u Mrkonjić Gradu 25. novembra 1943. godine obnovljena je državnost Bosne i Hercegovine kao zajednice ravnopravnih naroda i građana i potvrđene njene historijske granice.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti