Načelnik Mandić posjetio porodicu Herco

U cilju definisanja potreba ranjivih kategorija stanovništva i pronalaženja najboljeg interesa i prevencije socijalne isključenosti, načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Amrom Hašimbegović Vučković posjetio je danas porodicu Herco u naselju Soukbunar.

Salem Herco sa minimalnim primanjima teško izdržava svoju tročlanu porodicu, a kako je istakao vjeruje da će Općina Centar i načelnik Mandić pomoći da prevaziđu probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju.

 

Načelnik Mandić u razgovoru sa porodicom Herco kazao je da će Općina Centar, u okviru svojih finansijskih i zakonskih mogućnosti, pomoći na poboljšanju socijalnog statusa porodice, te su im ovom prilikom dodijeljena sredstva kao pomoć za nabavku ogrijeva.

 

- Jedan od najvećih prioriteta ove lokalne zajednice su socijalno ugrožene porodice. Cilj nam je da dođemo do svake porodice, saslušamo koje su njihove potrebe i u skladu sa mogućnostima i zakonskom legislativom pomognemo našim sugrađankama i sugrađanima, poručio je Mandić.

 

Današnjoj posjeti porodici Herco prisustvovala je vijećnica Aida Koluder-Agić.

01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
Više vijesti