Završena prva faza uređenja Marindvorskog dvorišta

Radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeće „Park“ završili su prvu fazu uređenja dvorišta palate Marijin Dvor, popularno nazvano Marindvorsko dvorište.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić danas je sa predstavnicima UNDP-a, saradnicima iz općinskih službi i članovima Savjeta MZ „Marijin Dvor“ obišao radove koje su zajednički finansirali Općina Centar sa 13.834,16 KM i projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini (BiH)“ sa 20.000 KM kojeg implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), a finansiraju Vlada Švicarske i Švedska.

Na veliku radost stanovnika sa područja mjesne zajednice „Marijin Dvor“ u toku je uređenje dvorišta na kojem su prethodno radnici KJKP „Park“  izvršili potkresivanje grana i urezivanje stabala, zatim uređenje kompletnog travnjaka. Izvršena je zamjena štafli na postojećim klupama, uklonjena je oštećena asflatno-betonska podloga, posađene su ukrasne trajnice, te postavljena gumena zaštitna podlogu za sigurnu igru mališana. 

Kako je predviđeno projektom u drugoj fazi slijedi postavljenje mobilijara kako za djecu tako i za građane koji koriste ovo dvorište.

Realizacija ovog projekta kandidirana je na forumu građana koji je održan u prostorijama Mjesne zajednice „Marijin Dvor“, a u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ finansiraju Vlada Švicarske i Švedska a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).

01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
Više vijesti