PROJEKAT FINANSIRALA OPĆINA CENTAR

Postavljene nove nadstrešnice na pet lokacija u Centru

Radnici firme „Vizija“ d.o.o. Visoko okončali su radove na ugradnji novih nadstrešnica na autobuskim stajalištima javnog gradskog prijevoza u Centru.

Projekat je finansirala Općina Centar na osnovu ugovora kojeg su potpisali načelnik Srđan Mandić i predstavnik pomenute firme.

Općina Centar je za izgradnju nadstrešnica u budžetu obezbijedila iznos od 50.000 KM, a u ovoj fazi projekta ugrađene su nove nadstrešnice na pet lokacija u Centru i to u sljedećim ulicama: Nahorevo kod okretaljke minibusa, Armije RBiH preko puta broja 6, Porodice Foht kod Jevrejskog groblja, Sulejmana Omerovića Cara na Šipu i Himze Polovine kod broja 53. 

Realizacija projekta započela je na osnovu inicijativa građana i savjeta mjesnih zajednica kako bi se stvorili bolji uslovi za građane koji čekaju javni prevoz naročito tokom zimskih mjeseci. 

Prilikom potpisivanja ugovora i okvirnog sporazuma načelnik Općine Centar Srđan Mandić je kazao da ovaj projekat nije direktna nadležnost Općine Centar, ali zbog dobrobiti naših sugrađana je odlučeno da se krene u realizaciju.

U okviru ovog projekta ranije je završena ugradnja novih nadstrešnica na stanicama u ulicama Bardakčije iznad bolnice Podhrastovi, Cicin han 93 ispred Osnovne škole „Hasan Kamija“, na kombi stajalištu preko puta Mjesne zajednice „Soukbunar“ u Ulici Porodice Foht i u Ulici Dejzina Bikića kod broja 6.

01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
Više vijesti