NASTAVAK PODRŠKE GRADU GORAŽDU

Općina Centar finansira opremanje službi za zaštitu i spašavanje

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je danas gradonačelnika Goražda Ernesta Imamovića i njegove saradnike.

Povod posjete delegacije iz Goražda bio je potpisivanje ugovora o dodjeli finansijskih sredstava Gradu Goraždu u iznosu od 9.800 KM za opremanje Službe za spašavanje na vodi i pod vodom formirane pri Udruženju građana „Kajakaški klub Buk“. Navedena služba djeluje u okviru Civilne zaštite Grada Goražda. U ime Općine Centar, kao finansijera, ugovor je potpisao načelnik Mandić, dok je u ime Grada Goražda ovaj dokument potpisao gradonačelnik Imamović.

 

Načelnik Mandić je izrazio spremnost Opštine Centar da, u skladu sa finansijskim mogućnostima, i dalje pomaže Gradu Goraždu u prevazilaženju gorućih problema.

 

–Rado smo se odazvali zahtjevu za finansijsku pomoć koji nam je uputio gradonačelnik Imamović u ime Službe za zaštitu i spašavanje, jer smo se uvjerili da su sve naše dosadašnje donacije koje smo odobrili Gradu Goraždu iskorištene na najbolji mogući način. Općina Centar će i u budućnosti nastaviti podržavati manje jedinice lokalne samouprave, objasnio je načelnik Mandić.

 

Za odobrena sredstva, koja će nadležna općinska služba sa ekonomskog koda „Podrška drugim općinama/gradovima za zaštitu i spašavanje građana“ prebaciti na depozitni račun Grada Goražda u roku od pet dana, planirano je finansiranje nabavke opreme za spašavanje tačnije čamca i prikolice. 

 

–Želim da se zahvalim načelniku Općine Centar Srđanu Mandiću na neizmjernoj podršci koju je iskazao prema našoj lokalnoj zajednici. Pored sredstava za nabavku opreme za aktivnosti spašavanja ljudi i materijalnih dobra naše civilne zaštite, prošle godine donirana su i značajna sredstva za završetak radova i otvorenje prve javne kuhinje u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Neizmjerno smo zahvalni na pažnji i ljudskosti koju načelnik Mandić iskazuje za potrebe naših sugrađana, izjavio je gradonačelnik Imamović nakon današnjeg potpisivanja ugovora. 

 

-Moramo biti oslonjeni jedni na druge i jedni drugima pomoći i biti podrška. Stojimo na raspolaganju kada je u pitanju finansijska, ali i svaka druga vrsta pomoći, zaključio je Mandić.

 

Prema odredbama potpisanog ugovora korisnik sredstava obavezuje da po realizaciji ovog projekta, a najkasnije do 31. decembra 2023. godine, Općini Centar dostavi pismeni izvještaj o namjenskom utrošku dodijeljenih sredstava. 

 

Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovli su pomoćnik za civilnu zaštitu Općine Centar Faruk Efendić, te pomoćnici gradonačelnika Grada Goražda Muamer Hodžić i Sanid Zirak. 

06.05.2024.
DANI OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Sutra svečana sjednica Općinskog vijeća Centar
06.05.2024.
U OKVIRU OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE CENTAR
Besplatan koncert Mravko Travko za najmlađe u Centru kulture i mladih
Više vijesti