CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR

U ponedjeljak počinje festival „Hajde svijete budi dijete“

Jučer je u prostorijama Javne ustanove „Centar kulture i mladih“ održana press konferencija povodom najave 14. dječijeg teatarskog festivala pod nazivom „Hajde svijete budi dijete“, koji će se održati od 9. do 13. oktobra u Centru u Ulici Jelića 1 pod pokroviteljstvom Općine Centar.

Direktor Centra kulture i mladih Ernis Šljivo pozdravio je sve prisutne i osvrnuo se na značaj i tradiciju teatarskog festivala, koji već četrnaest godina donosi radost i osmijehe na dječijim licima, promovirajući toleranciju, dijalog, mir, kreativnost, prijateljstvo, obrazovanje i ljubav. Također se dotakao i ostalih programa, koji će biti realizovani tokom mjeseca oktobra.

Na konferenciji je predstavljen program festivala, te predstave i radionice koje će biti održane. 

U ponedjeljak 9. oktobra biće odigrana predstava „Mačak u čizmama“ koje izvodi Pozorište lutaka Mostar sa početkom u 12 sati. Pored predstave, isti dan biće održana radionica pod nazivom „Mačak u čizmama“, sa početkom u 11 i 30 sati, a voditelj radionice je Majo Pavlović.

U utorak 10. oktobra u izvođenju Mašinog pozorištanca Beograd, sa početkom u 12 sati biće prikazana predstava „Meda Pedington“. Pored predstave, isti dan biće održana radionica pod nazivom „Čudesno kraljevstvo“, sa početkom u 11 i 30 sati, a voditeljica radionice je Džejlana Karaman Pašić.

Srijeda 11. oktobar rezervisana je za predstavu pod nazivom „Dječak koji ne želi da odraste“ u izvođenju „Studio Teatar Zenica“ sa početkom u 12 sati, a u 11 i 30 biće održana radionica „Zvukovi magične šume“, a voditeljica radionice je Mirsada Zećo.

U četvrtak, 12. oktobra biće prikazana predstava pod nazivom „Razbibriga“, sa početkom u 12 sati u izvođenju Pozorišne trupe Tuzla, dok će u 11 i 30 sati biti održana radionica „Klovnov kreativni ćošak“, a voditelj radionice je Saša Ristić.

Petak, 13. oktobar rezervisan je za predstavu „Zmaj i nogometaševa kći“ koja će se premijerno odigrati na teatarskoj sceni Centra kulture i mladih, sa početkom u 12 sati, dok će radionica pod nazivom „Igrajmo se lutkama“ biti održana isti dan u 11 i 30 sati, a voditeljica radionice je Jasminka Božuta.

Ulaz za sve predstave i radionice biće besplatan i organizovan za škole i vrtiće.

01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
Više vijesti