NAČELNIK MANDIĆ OBIŠAO GRADILIŠTE

Završni radovi na sanaciji dijela Merhemića trga

Radnici građevinske firme „Dinalsa“ d.o.o. Sarajevo izvode završne radove na sanaciji dijela šetnice Merhemića trga – I faza.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je zajedno sa pomoćnicom za stambene i komunalne poslove Đenitom Bogunić-Kešelj, dopredsjedavajućom Općinskog vijeća Sarom Arslanagić i vijećnikom Alenom Girtom obišao gradilište.

Namjera Općine Centar je uređivati pješačke zone na način da ljude zadrži na tom prostoru, da im ponudi mjesto za odmor u ugodnom ambijentu. 

Radove izvodi građevinska firma „Dinalsa“ d.o.o. Sarajevo, a projekat sanacije u potpunosti finansira Općina Centar u iznosu od 575.372 KM.

U prvoj fazi projekta uklonjene su betonske žardinjere, kante za otpatke, betonske klupe, zatim dotrajale ploče i ivičnjaci. U okviru zemljanih radova izvršeno je nasipanje novog tamponskog sloja i iskop zemlje za polaganje cijevi odvodne oborinske kanalizacije. Projektom je predviđeno postavljanje 2.600 metara kvadratnih novih betonskih ploča, kao i ugradnja novih betonskih parkovskih ivičnjaka.

-Većina radova na postavljanju betonskih ploča i ivičnjaka je okončana, a trenutno se izvode radovi na ugradnji novih klupa. U svakom setu klupa planiran je i dio za sadnju trave kako bi se dodatno oplemenio prostor trga. Također planirano je postavljanje novih kanti za otpatke i nosača za parkiranje bicikala, naveli su iz građevinske firme Dinalsa. 

Da podsjetimo, krajem prošlog mjeseca završeni su radovi na rekonstrukciji fontane na Merhemića trgu koja je dala novu estetsku vrijednost ovom prostoru.

06.12.2023.
OD 11. DECEMBRA 2023. DO 3. JANUARA 2024. GODINE
Javne rasprave o Nacrtu budžeta Općine Centar za 2024. godinu
06.12.2023.
JAVNI POZIV ZA KATEGORIJE ENERGETSKI SIROMAŠNIH DOMAĆINSTAVA
Građani imaju šest dana za dostavljanje prigovora na odbijenu prijavu
Više vijesti